Pečený cesnak

11.03.2018 11:56

Je pre vás surový cesnak príliš ťažký na žalúdok? Ani v tomto prípade si nemusíte odopierať túto zdravú bombu. Málokto vie, že aj v pečenej forme má liečivé účinky na ľudské telo. Dokonca sa začnú prejavovať už v priebehu niekoľkých hodín.

Aj keď pečením cesnak stratí svoju ostrú podstatu a získa sladkastú orieškovú chuť, nič sa nemení na jeho zložení. Používa sa ako tradičný liek na vysoký krvný tlak, vysokú hladinu cholesterolu, ischemickú chorobu srdca, infarkt myokardu, zníženie prietoku krvi v dôsledku zúžených tepien či aterosklerózu. Táto potravina si vie poradiť s mnohými zdravotnými problémami! Váš organizmus si z neho zoberie len to najlepšie, pričom už do 24 hodín pocítite príjemné zmeny. Podľa odborníkov by sme mali jesť aj pražené strúčiky cesnaku, ktoré dokážu zázraky!

 

Čo sa stane, ak zjete 6 pečených strúčikov cesnaku:

 

Po hodine - cesnak je strávený v žalúdku. Telo ho prijíma a vstrebáva jeho liečivé látky.


Po 2 - 4 hodinách - pomáha telu bojovať proti voľným radikálom a existujúcim rakovinovým bunkám v tele.

 

Po 4 - 6 hodinách - metabolizmus tela pracuje a aktivuje proces odstraňovania nadbytočných tekutín a páli uložený telesný tuk. 

 

Po 6 - 7 hodinách - po tom, čo sa účinné látky dostanú do krvného riečišťa, začnú sa naplno prejavovať antibakteriálne vlastnosti cesnaku. Bojujú proti baktériám v tele. 

 

Po 6 - 10 hodinách - živiny už hrajú hlavnú úlohu na bunkovej úrovni. Cesnak chráni vaše telo proti oxidácii.


Po 10 - 24 hodinách - po trávení (už v priebehu prvej hodiny) sa začína v tele proces hĺbkového čistenia, vrátane týchto procesov:

 

  • Cesnak vám pomôže regulovať hladinu cholesterolu.
  • Čistí vaše tepny a chráni telo pred kardiovaskulárnymi problémami.
  • Znižuje a zlepšuje krvný tlak.
  • Zvyšuje prirodzenú obranyschopnosť organizmu a posilňuje imunitný systém.
  • Pomáha zabrániť vstupu ťažkým kovom do tela.
  • Pomáha zlepšiť pevnosť kostí
  • Odstraňuje únavu
  • Zlepšuje športový výkon