Stavba hranolov

27.03.2019 18:59

Koncom februára sme sa mohli odraziť od dna - stáli sme na vyčistenej ploche, všetko, čo bolo obhoreté, sa už odpratalo a mohli sme sa s novým elánom pustiť do práce! 

Mnohí sa nás pýtali, či sme neuvažovali nad tým, že si bývanie budeme realizovať inde - nie na zhorenisku. Tiež sme chvíľu zvažovali aj túto možnosť - ale skutočne len chvíľu! Naša farma je miesto, ktoré sme si po niekoľkých sťahovaniach zvolili za svoj domov a naše zvieratá a naše rastliny nás potrebujú - a my potrebujeme ich. A aj keď stavať dom pred 60-kou je náročné, rozhodli sme sa vybudovať si svoj domov na starom mieste. Ďakujeme všetkým, ktorí nás denne chodili a doteraz chodia povzbudzovať. Obzvlášť sme vďační všetkým našim susedom. Zistili sme, že naša susedská komunita je úžasná! Všetci sa nám snažili pomôcť tak, ako vedeli - či finančne, prácou, službami, povzbudivým slovom .... Je to nádherná skúsenosť zažiť susedskú ochotu, záujem a priateľstvo. 

Znovu sme museli postavať betónové piliere, na ktorých bude sedieť náš "domček". Trvalo to dlho, ale po niekoľkých dňoch vymeriavania sa nám podarilo vytvoriť plošinu, na ktorej pomaly vyrastal les z hranolov. Odkukali sme to z amerických stavieb: vytvoriť najprv dom z hranolov, potom ho opláštiť, zastrešiť a môžu sa robiť vnútorné práce.